Du blir fet av frukt!

Ja det är sant.. Fruktsocker, eller fruktos som det även kallas gör dig fet-på bara fyra timmar!! Fruktsocker används ofta i "sockerfria" produkter. Men sanningen är den att fruktsocker omvandlas till fett på bara 4timmar.

En ny amerikansk studie visar hur kroppen reagerar på olika slags sockerdrycker. Undersökningen visar att fruktsocker, som ofta används i sockerfria produkter, lättare blir fett än vad vanligt socker blir - och att förvandlingen sker häpnadsväckande snabbt. Forskningsledaren Elisabeths Parks vid universitetet i texas förklarar det såhär:

- Kolhydraterna kommer in i kroppen som socker, levern plockade isär molekylerna som legobitar och satte ihop dem igen som fett. Allt detta inträffade inom fyra timmar efter att fruktosen dracks.
- Budskapet från den här studien är kraftfullt eftersom kroppsfettet mättes omedelbart efter att de söta dryckerna konsumerats, säger Elisabets Parks.

Nu ska livsmedelsverken i Sverige och Norge kartlägga hur det dolda sockret används i produkter som marknadsförs som sockerfria.
- Påståenden som "utan tillsatt socker" och "sockerfritt" blir allt vanligare, men termerna används inte alltid korrekt, säger Ulla Fäger, statsinspektör på livsmedelsverket

Akta dig för blandannat sockerfri....

..Läsk
..Juice
..Yoghurt
..och ät inte för mycket frukt!Kommentarer
Postat av: Nickiz

I spanien finns precis ALLT sötat med fruktsocker...fetma- epidemi? Helt sjukt! Diet-kakor i brutala mängder säljs i affärerna där och de smakar så sött att man får en chock pga fruktsocker.Därremot frukt innehåller såpass små mängder att man får nog äta ganska många kilon innan de kan bli någon somhellst viktuppgång av frukt och hur ofta äter man 10kilo frukt på en dag? Tur det..för vad vore livet utan frukt! // Fruktälskande Kostrådgivaren

2008-10-10 @ 13:51:36
URL: http://nickiz.blogg.se/life
Postat av: irmeli

allt som man äter för mycket av gör en ju fet till slut...det är hur mycket kalorier man äter/gör av med som i slutänden räknas..

2008-10-10 @ 15:09:37
URL: http://irmeli.blogg.se/
Postat av: Daniel

Ok, det ska jag komma ihåg!

Men banne mej om jag inte ska få min öl ikväll!

2008-10-10 @ 16:30:41
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: emilie

Precis som Nickiz vill jag tillägga att frukt innehåller så pass små mängder så att man måste sätta i sig ordentligt med frukt innan det blir den avgörande faktorn till fetma.I juicer, youghurt & läsk är det en massa tillsatt socker som är boven som tillsammans med fruktsockret bidrar till fetma.och precis som irmeli säger; det beror precis på hur mycket kalorier man får i sig och hur mycket man gör av med som avgör om man får en massa extra kilon på sig.

2008-10-12 @ 16:44:14
URL: http://www.emilie-karin.blogspot.com/

Har du nåt att säga?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0